пʼятниця, 03 квітня 2015 15:52

Росія почала перевіряти українську косметику, шпалери та меблі

Росія почала перевіряти українську косметику, шпалери та меблі
Фото: business.ua

В регіональні управління Росспоживнагляду сьогодні направили листа з підписом заступника глави відомства Ірини Брагіної, в якому місцевим санітарним лікарям було наказано "терміново в рамках здійснення санітарно-карантинного контролю, федерального державного санітарно-епідеміологічного нагляду та федерального державного нагляду у сфері захисту прав споживачів організувати заходи щодо виявлення продукції виробництва України, зазначеної в додатку, та проведення її експертизи", передає РБК.

В додатку міститься список з 15 видів продукції, виробленої в Україні. У списку - косметика, парфумерія, мило, миючі засоби, а також шпалери, меблі та постіль. Наприклад, до переліку увійшли жіночі гігієнічні прокладки і тампони, дитячі пелюшки і підгузки та аналогічні вироби з будь-якого матеріалу, парфуми і туалетна вода, речовини активно-поверхневі, миючі засоби, розфасовані для роздрібного продажу.

У Росспоживнагляді підтвердили, що такий лист відправляли. Два джерела в компаніях, що володіють федеральними мережами магазинів, розповіли, що такий лист їм дійсно пред'являли представники санітарного відомства.

"Росспоживнагляд при отриманні інформації про ризики безпеки та якості продукції при необхідності вводить режим посиленої оцінки підконтрольних відомству товарів, незалежно від країни виробника", - йдеться в офіційному коментарі відомства.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала перевіряти українську косметику, шпалери та меблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути