неділя, 03 березня 2013 20:22

Росія має потужний важіль впливу в питанні про консорціум на базі ГТС України - політолог

Росія має потужний важіль впливу в питанні про консорціум на базі ГТС України - політолог
Фото: profi-forex.org

У переговорах щодо створення консорціуму на базі української газотранспортної системи (ГТС) Росія використовуватиме економічні проблеми Україні.

Такий прогноз озвучив політолог, доктор філософських наук Володимир Шевченко в ефірі "Ера-FM".

"Росія для вирішення цього питання дуже серйозні важелі впливу. Основний з них - фактично розвал Української економіки. Ми перебуваємо у періоді, коли внутрішній економічний тиск буде накладатися на два зовнішніх центри тиску (Росія та Європейський Союз)", - сказав Шевченко.

У свою чергу, політолог Українського клубу Віталій Литвиненко додав, що Росія намагатиметься стати одноосібним керівником української ГТС.

"Росія раніше вже казала, що варіант "на трьох" її категорично не влаштовує. Вони сприймають варіант, коли їм повністю передати трубу або 50/50. Але обидва варіанти - однакові. Бо зрозуміло: якщо росіяни на 50% увійдуть у капітал, то жодної третьої сторони фізично не допустять. Якщо росіяни "увійдуть у трубу України", то всіх інших кандидатів швидко відчищатимуть", - зазначив Литвиненко.

Нагадаємо, прес-служба президента Російської Федерації Володимира Путіна повідомила, що під час переговорів з Януковичем планується розглянути питання, пов'язані із забезпеченням стійкої динаміки зростання економічного співробітництва.

Зараз ви читаєте новину «Росія має потужний важіль впливу в питанні про консорціум на базі ГТС України - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути