четвер, 06 серпня 2015 11:32

Росія ще на рік позбавила своїх громадян смачного імпорту

Росія ще на рік позбавила своїх громадян смачного імпорту
Фото: korrespondent.net

Росія з 6 серпня продовжила на один рік термін дії продовольчого ембарго, введеного в серпні торік відносно США, ЄС, Канади, Норвегії та Австралії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на постанову уряду РФ.

Як зазначається, документом затверджено перелік сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, які заборонені до ввезення в Росію.

Як і раніше, заборона стосується м'яса і м'ясної продукції, молока та молочної продукції, риби та рибної продукції, овочів і фруктів.

Разом з тим з переліку виключено мальки форелі, молодь (спат устриць і мідій) для збільшення обсягів виробництва риби, підтримки галузі.

Водночас, до переліку заборонених додали "харчові або готові продукти, виготовлені за технологіями виробництва сиру і містять 1,5% або більше молочного жиру".

Нововведенням стали й особливі умови ввезення безлактозного молока та молочної продукції. Тепер його імпорт можливий тільки для лікувального та профілактичного харчування.

Для цього постачальник повинен отримати сертифікат Росспоживнагляду, який підтверджує лікувальні властивості продукту. До цього європейські постачальники сиру ввозили в РФ сир без цього документа, користуючись тим, що сир відноситься до безлактозної продукції.

Обговорювали також можливість включення в санкційний список кондитерських виробів, вина і квітів, але поки від цієї ідеї відмовилися.

Нагадаємо, що днями в Росії почали знищувати продукти, запідозрені у ввезенні в обхід ембарго, прямо на кордоні. При цьому, Росспоживнагляді вже розробляють інструкції щодо покарання чиновників за поїдання таких продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Росія ще на рік позбавила своїх громадян смачного імпорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути