понеділок, 24 листопада 2014 18:14

Росія справді призупинила поставки вугілля - Продан

Росія справді призупинила поставки вугілля - Продан
Фото: comments.ua

Міністр енергетики і вугільної промисловості України  Юрій Продан підтвердив інформацію про те, що російські компанії призупинили експорт енергетичних марок вугілля в Україну.

Про це він заявив Українській правді.

"За інформацією, яка в мене є від ДТЕК і Центренерго, російські компанії дійсно призупинили експорт вугілля для України", - сказав він.

"Я не знаю точно про причини, але можу із упевненістю сказати, що вони не економічні. І ДТЕК, і Центренерго платять за своє вугілля вчасно", - сказав Продан.

Раніше повідомлялося, що Росія призупинила поставки в Україну вугілля енергетичних марок з вечора 21 листопада, при цьому строки поновлення поставок не відомі.

Зазначимо, що дефіцит окремих енергетичних марок вугілля (пісне й антрацит) виник в Україні в результаті конфлікту на Донбасі, де вугілля цих марок переважно добувалося, й де наразі на складах тільки державних шахт перебуває близько 2 млн тонн такого вугілля.

Нагадаємо також, що спостерігачі ОБСЄ неодноразово фіксували вивезення вугілля з України до Росії з територій підконтрольних бойовикам ДНР і ЛНР.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія справді призупинила поставки вугілля - Продан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути