понеділок, 21 січня 2013 11:13

Російський суд не захотів арештовувати рахунки "АероСвіту"

Російський суд не захотів арештовувати рахунки "АероСвіту"
Арбітражний суд Москви. Фото: nalog-briz.ru

Арбітражний суд Москви відмовив у задоволенні клопотання ЗАТ "ПЗК Шереметьєво" (паливо-заправний комплекс) про забезпечення позову у вигляді накладення арешту на грошові кошти української авіакомпанії "Аеросвіт", що відчуває фінансові труднощі, в розмірі $1,4 млн.

Про це повідомив Арбітражний суд Москви.

Заявник просив здійснити арешт грошових коштів, які перебувають або надійдуть у майбутньому на інші розрахункові рахунки авіакомпанії "Аеросвіт". Клопотання про забезпечення позову мотивовано тим, що у відношенні відповідача в Господарському суді Київської області порушено справу про банкрутство та відповідач перебуває у скрутному фінансовому становищі.

Проте суд відмовив у задоволенні клопотання про арешт грошових коштів. На думку суду, заявник документально не підтвердив, що неприйняття цих заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання судового акта, а також заподіяти йому значної шкоди. Попередні слухання за цим позовом відбудуться 29 січня. Крім того, суд 19 лютого розгляне позов ВАТ "Міжнародний аеропорт "Шереметьєво" про стягнення з авіакомпанії "Аеросвіт" 91,7 млн руб. (24,265 млн грн) боргу.

Авіакомпанія з 15 січня призупинила польоти між Києвом і Москвою.

Нині "Аеросвіт" продовжує виконання власних регулярних польотів до Нью-Йорка, Бангкока, Пекіна, Ташкент, Дніпропетровськ та Івано-Франківськ, а також, до 23 січня, в Хошімін і Гоа, повідомляє прес-служба.

Господарський суд Київської області в кінці минулого року відкрив провадження у справі про банкрутство компанії "Аеросвіт" за заявою самого авіаперевізника. Розмір боргу авіакомпанії перед кредиторами за станом на 27 грудня 2012 становив 4,27 млрд грн (близько $530 млн). Компанія в останні дні скасувала десятки рейсів, в результаті чого сотні пасажирів не могли добратися в пункт призначення.

Зараз ви читаєте новину «Російський суд не захотів арештовувати рахунки "АероСвіту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути