четвер, 23 жовтня 2014 17:23

Російський ринок був привабливим, бо великий та невибагливий, - експерт

Російський ринок був привабливим, бо великий та невибагливий, - експерт
Найбільше постраждають українські садівники. Фото: forbes.ru

Садівники найбільше постраждають від заборони на ввезення до Росії всієї рослинної продукції. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Марія Колесник, аналітик консалтингової компанії "ААА".

"В сади, особливо яблуневі, останніми роками були значні інвестиції. Багато яблук возили в Росію. Тепер садівникам потрібно терміново шукати нові ринки", - зазначила вона.

Виробники овочів майже не постраждають, вважає експерт.

"Обсяг експорту овочів в Росію був не великий. Заборона співпала з відкриттям ринків Європи. Зараз треба буде сертифікувати продукцію. Це не проблема для крупних виробників. Але таких небагато. Овочі в Росію постачали оптові компанії, а вирощували - населення та дрібні фермери", - сказала Марія Колесник.

До Росії ще можна експортувати макарони, борошно, крупи. Практично повністю заборонено ввозити молочну та м'ясну продукцію, кондитерські вироби.

"Тривожні дзвіночки надходили давно. Підприємці повинні були шукати інші ринки збуту. Російський ринок був привабливим, бо великий та невибагливий",- вважає аналітик.

Нагадаємо, 22 жовтня Россільгоспнагляд заборонив транзит та імпорт з України всієї рослинної продукції

Раніше російське відомство вимагало від Держветфітослужби гарантії українського походження рослинної продукції, яку Україна постачає в Росію.

Россільгоспнагляд заявив, що запідозрив Україну в поставках заборонених російськими санкціями продуктів з Євросоюзу через збільшення поставок рослинної продукції з України і випадків відсутності маркування.

Зараз ви читаєте новину «Російський ринок був привабливим, бо великий та невибагливий, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути