вівторок, 17 грудня 2013 22:10

"Російські банки можуть обвалити гривню" - Андрій Новак

"Російські банки можуть обвалити гривню" - Андрій Новак
Андрій Новак Фото: ipress.ua

Росія може вимагатиме від України тісної співпраці з Митним союзом. Якщо наш уряд відмовить, у "Газпромі" придумають на основі попередніх договорів ще якісь борги на кілька мільярдів доларів. У банківському секторі на нашу економіку тиснутимуть через свої чотири крупні банки в Україні - Росія дасть політичну вказівку девальвувати гривню, і банки це зроблять.

Про це у своєму блозі на Gazeta.ua написав Андрій Новак, голова Комітету економістів України.

"У бюджеті України ледве вистачає грошей на зарплати, пенсії та стипендії. Прем'єр-міністр Микола Азаров звинувачує мітингувальники Євромадану, мовляв, через заблоковані державні органи можуть бути проблеми із нарахуванням зарплат. Євромайдан не впливає на реальні сектори економіки, на показники ВВП і його не було, коли уряд із Нацбанком протягом минулих чотирьох років узалежнив нашу економіку від російської - вів особливу політику із "Газпромом", створив безперешкодні умови для роботи в Україні російських банків. Тепер на українському банківському ринку 20 відсотків належить росіянам", - пише Новак.

Зараз ви читаєте новину «"Російські банки можуть обвалити гривню" - Андрій Новак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути