вівторок, 06 січня 2015 13:06

Російська електроенергія виявилась для українців дешевшою за вітчизняну

Російська електроенергія виявилась для українців дешевшою за вітчизняну
Фото: aktiv.com.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) встановила для оператора оптового ринку електроенергії, держкомпанії "Енергоринок" ціну закупівлі електроенергії від держкомпанії "Укрінтеренерго", котра здійснює її імпорт з Росії, у розмірі 850 грн за 1 МВт/год.

Відповідне рішення закріплене у постанові комісії від 31 грудня 2014 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ціна закупівлі російської електроенергії встановлена на період з 1 по 31 січня 2015 року.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що Україна буде купувати електроенергію у Росії в рублях за 85 копійок за кВт/годину.

"Ця ціна є меншою, ніж середньозважена по тепловій генерації. Це дешевше, ніж те, почім продають українські станції", - сказав він. При цьому міністр не уточнив обсягів постачання, зазначивши, що договір є рамковим, на рік, і обсяги будуть уточнюватися кожен місяць.

Нагадаємо також: 30 грудня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що саме Росія перешкодила вивезти українське вугілля з територій Донбасу, підконтрольних бойовикам. При цьому він підкреслив, що ціна електроенергії з Росії не повинна бути вищою, ніж ціна внутрішньої теплової енергетики в Україні.

У той же час, за його словами, закуповувати електроенергію з Євросоюзу Україна не має можливості. "Це технологічно неможливо... Не так була побудована модель", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Російська електроенергія виявилась для українців дешевшою за вітчизняну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути