субота, 10 жовтня 2015 06:34

РФ і Україна не домовилися про реструктуризацію $3 млрд

РФ і Україна не домовилися про реструктуризацію $3 млрд
Антон Сілуанов. Фото: lenta.ru

Мінфіни Росії та України не домовилися в ході зустрічі 10 жовтня про реструктуризацію боргу Києва на $3 млрд, при цьому вони домовилися підтримувати діалог.

Про це повідомив журналістам міністр фінансів РФ Антон Сілуанов, передає "ТАСС".

"Ми висловили позицію про необхідність погашення боргу РФ. Колеги з міністерства фінансів України сказали, що у них таких грошей немає в бюджеті, і запропонували нам брати участь у реструктуризації разом з комерційними кредиторами. На що позиція Росії була зворотною: ми не є комерційним кредитором, ми є сувереном, тому для нас такі умови неприйнятні", - заявив він.

При цьому напередодні зустрічі з Яресько Сілуанов підкреслив, що Москва в судовому порядку буде домагатися повернення Києвом боргу по єврооблігаціях, повідомляють "РИА Новости".

Він зазначив, що Росія "буде шукати можливості для виконання Україною зобов'язань в кінці поточного року".

Раніше Яресько в інтерв'ю виданню Financial Times попередила, що Київ не пропонуватиме Росії якусь "особливу угоду" щодо облігацій на 3 млрд дол., термін погашення яких настає в грудні, підкресливши, що вона повинна бути частиною домовленості про реструктуризацію боргу, узгодженої з іншими кредиторами влітку.

Три мільярди доларів, про які йде мова, уряд Миколи Азарова взяв у Росії під час початку протестів на Майдані в кінці 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «РФ і Україна не домовилися про реструктуризацію $3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути