пʼятниця, 19 вересня 2014 20:14

Результати аудиту "Укрзалізниці" стануть відомі 10 жовтня

Результати аудиту "Укрзалізниці" стануть відомі 10 жовтня
Фото: zaholovok.com.ua

В "Укрзалізниці", одній з найбільших державних монополій, буде проведений аудит, результати якого стануть відомі 10 жовтня. Це рішення стало відповіддю влади на незграбні спроби слідчих СБУ висунути звинувачення в корупції новому керівництву держкомпанії, про що вже писали журналісти в своєму розслідуванні.

Приводом для журналістського розслідування стала інформація, що деякий час тому генеральний директор держкомпанії отримав корупційне пропозицію перераховувати на користь окремих нечистих на руку співробітників служби безпеки держави, 60 млн гривень щомісяця. Його відмова призвела до спроб порушити кримінальні справи за підтримки Кабміну чи Адміністрації президента. Проте, державні органи не стали давати команду "відривати голову".

Прем'єр-міністр послався на те, що СБУ має достатньо повноважень розслідувати кримінальні справи, а голова Адміністрації доручив провести аудит держкомпанії. Ці рішення змусили ініціаторів до необхідності фабрикувати звинувачення проти керівництва "Укрзалізниці" самостійно, оскільки надані владі матеріали не давали для цього жодних об'єктивних підстав. У результаті, окремі представники відомства "ударівця" Валентина Наливайченка стали приписувати новому керівництву схеми, які насправді були зламані зусиллями представників цієї нової влади.

У той же час автори публікації вказують на те, що в цих схемах фігурували компанії, пов'язані з членами партії "Удар". Приміром, від нового керівництва дійсно постраждала компанія Руслана Сольвара "Фреш Лайн". В знак протесту проти відлучення від "Укрзалізниці" під офісом держкомпанії було терміново організовано маленький пікет.

Також СБУ спробувала розслідувати діяльність компанії "Експозиція" братів Дубневичів (один з них - депутат "Удару"). СБУ звернулася в Генпрокуратуру з проханням надати дані по компанії в зв'язку з порушенням кримінальної справи, якого, як з'ясувала прокуратура, насправді взагалі не існує. Крім того, СБУ спробувала знайти порушення в діях нового керівництва "Укрзалізниці" при розірвання контрактів з приватними охоронним підприємством Іщенко "Інком". На думку слідчих, це стало причиною того, що на сході України були підірвані мости.

Автор статті припускає, що в СБУ займатися блокуванням реформ "Укрзалізниці" можуть співробітники російської служби безпеки, інтегровані у відомство за колишньої влади; працювати на ФСБ можуть і деякі співробітники самої госмонодолии, яка має стратегічне значення. Також руйнація корупційної складової в роботі "Укрзалізниці" може не влаштовувати і окремих особистостей, наприклад, директора Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина. Можливо, його не обрадує план Кабміну і нового керівництва "Укрзалізниці" провести інвентаризацію структурних підрозділів залізниці, і саме тому він йде на вибори - за гарантіями депутатської недоторканності.

Зараз ви читаєте новину «Результати аудиту "Укрзалізниці" стануть відомі 10 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути