вівторок, 25 лютого 2014 14:33

Репетитори заробляють по 4 тисячі, готуючи дітей до ЗНО

Репетитори заробляють по 4 тисячі, готуючи дітей до ЗНО
Репетитори заробляють по 4 тисячі, готуючи дітей до ЗНО. Фото: mygazeta.com

Вчитель Володимир Петрів четвертий рік готує випускників до ЗНО. Репетиторством почав займатися на прохання свого товариша.

"У друга донька Ольга закінчувала школу, - згадує Петрів. - Вадим попросив, щоб я з нею підтягнув українську мову і літературу. Готуватися є по чому, дівчина попалася розумна. За два місяці ми пройшли з нею усі завдання. Зустрічалися тричі на тиждень. Коли вона на тестуванні набрала 190 балів з 200, я зрозумів, що моє репетиторство чогось варте. До того Ольга з мови і літератури вище 8 балів не мала".

Володимир Петрів бере від 50 грн за годину роботи. Має педагогічний стаж 23 роки.

"Зараз маю сім учнів. З трьома бачуся тричі на тиждень: у понеділок, середу і п'ятницю. Зустрічаємося усі разом у моєму кабінеті. Побудував свої уроки у вигляді змагання. Конкуренція заставляє учнів краще засвоювати знання і відповідальніше ставитися до домашнього завдання. Індивідуальні уроки такого результату не давали. А я заодно економлю час. Це ж на кожного довелося б по годині витратити", - пояснює Петрів.

З чотирма іншими працює на вихідних. У тиждень за репетиторство отримує від 1 тис. грн, за місяць - понад 4 тис. грн.

"Це хороша надбавка до моєї зарплати, - пояснює педагог. - До кожної дитини у мене свій підхід. Не всі можуть вивчити правило за 2 хвилини, але усім під силу тренувати свою пам'ять. Якщо щодня присвячувати підготовці до ЗНО хоча б 30 хвилин, наберете максимальну кількість балів легко".

За словами педагога, рекламу йому роблять його торішні учні.

"Репетитору не треба реклама ні в газеті, ні в інтернеті, бо про нього говорять його ж учні. Ті шестеро, з якими я займався мовою і літературою торік, цього року вчаться на перших курсах університетів. У всіх - державна форма навчання. Вони і рекомендують мене своїм знайомим. Кращої реклами годі придумати", - розповів Петрів.

За підготовку до ЗНО з французької мови репетитори беруть від 120 грн/год, з англійської і німецької мов - від 100 грн/год, з математики - від 80 грн/год, з хімії, фізики та біології - від 60 грн/год, з історії і права - від 50 грн/год. За підготовку у міні-групах - від 40 до 80 грн. У порівнянні з попереднім роком у столиці послуги репетиторів, які готують випускників до ЗНО, подорожчали на 10-20%.

Учитель Владимир Петрив четвертый год готовит выпускников к ВНО. Репетиторством начал заниматься по просьбе своего товарища.

"У друга дочь Ольга заканчивала школу, - вспоминает Петрив. - Вадим попросил, чтобы я с ней подтянул украинский язык и литературу. Готовиться есть по чему, девушка попалась умная. За два месяца мы прошли с ней все задачи. Встречались трижды в неделю. Когда она на тестировании набрала 190 баллов из 200, я понял, что мое репетиторство чего-то стоит. К тому Ольга по языку и литературе выше 8 баллов не имела".

Зараз ви читаєте новину «Репетитори заробляють по 4 тисячі, готуючи дітей до ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути