четвер, 14 квітня 2016 13:27

Путін прогнозує спад в економіці Росії

Путін прогнозує спад в економіці Росії

Економіка Росії в даний час перебуває у "сірій смузі", заявив сьогодні президент РФ Володимир Путін під час "Прямої лінії".

Про це пише Slon.

За словами глави держави, економічна ситуація ще не виправилася, але "тренд позитивний". Путін вказав, що за даними уряду, в 2016 році в економіці Росії ще очікується невеликий спад, але в наступному році має відбутися підйом.

Путін нагадав, що в 2015 році російський ВВП скоротився на 3,7%, а в поточному році влада очікує зниження показника лише на 0,3%. У 2017 році планується, що ВВП країни зросте на 1,4%.

7 квітня голова Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна теж вказувала, що економіка РФ близька до стабілізації, хоча погіршення ще не завершилося. При цьому в Центробанку очікують спаду ВВП в поточному році на 1,3-1,5% при ціні нафти $30 за барель.

На початку квітня в Центрі розвитку Вищої школи економіки Росії повідомили, що в лютому Росія знову повернулася на нижчу точку теперішньої кризи. До цього в школі представили два сценарії розвитку російської економіки до 2020 року - обидва вони припускають, що країна в цей період не вийде зі спаду.

Нагадаємо, з початку року вартість нафти Brent виросла з $29 до $43 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Путін прогнозує спад в економіці Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути