вівторок, 05 лютого 2013 15:22

Програма активізації розвитку економіки переобтяжена дрібницями - експерт

Програма активізації розвитку економіки переобтяжена дрібницями - експерт
Фото: delfi.ua

Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-14 роки перевантажена частковими дрібними орієнтирами.

Таку думку висловив перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло в ефірі Першого ділового каналу.

"З нашої точки зору, програма перевантажена частковими дрібними орієнтирами щодо того, скільки якоїсь продукції має випускатися в Україні у 2013-2014 роках. Я думаю, що у разі реформатування цієї програми сам факт того, що ми здійснюватимемо послідовні кроки, спрямовані на активізацію економічного зростання, сприятимуть тому, що ми зможемо відновити економічне зростання і вийти на непогані показники динаміки у 2014 році. Це має відбуватися синхронно із відновленням активності в світовій економіці, від якої ми суттєво залежимо", - сказав Жаліло.

За його словами, Держпрограма має чітко визначити акцент на розвиток внутрішнього споживання та інвестування.

"Головний меседж цієї програми має бути в тому, щоб ми нарешті відмовилися від експортної орієнтованості та перенесли тяжіння головних чинників економічного зростання на внутрішнє споживання та інвестування. У нас є величезні перспективи внутрішнього економічного і соціального розвитку", - пояснив Жаліло.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало проект Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-14 роки. Про програму розвитку активізації На неї потрібно близько 180 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Програма активізації розвитку економіки переобтяжена дрібницями - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути