вівторок, 25 серпня 2015 13:41

Продавці креветок на Херсонщині заробляють 600 гривень на день
7

Фото: Валентина Мураховська

На пляжі найкраще торгувати креветками та кукурудзою. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Віктор Дзюман з міста Генічеськ.

"Влітку в нас робочий день починається о 4-5 ранку. А закінчується пізно вночі. Вся родина працює. Дружина варить кукурудзу, пече різноманітну випічку. Готуємо солодощі. Я ловлю креветок та займаюся сушкою риби. Також ношу продукцію по пляжу"

Склянка креветок невеличкого розміру коштує 20 гривень. Більші продають за 30.

"Зараз це найбільш ходовий товар. Ми в нього нічого не вкладаємо. Креветки ловимо в солончаках чи в морі. Для неї треба найпростіше знарряддя. Достатньо звичайної старої тюлі, нею збирають креветок по дну, потім вибирають. Іноді виловом креветок займаються онуки, які приїздять на відпочинок. За це щодня даю їм по 100 гривень"

Трилітрову банку креветок наловлюють за годину. Іноді продавці ходять ловити креветку у море. Але вилов можна робити лише коли немає вітру і хвиль.

"Кожен продавець знає свої секрети продажів. Ми обов'язково охолоджуємо креветки, до них кладемо кілька шматочків лимону і гарно пропонуємо. Стандартні заклики на відпочивальників не діють. Щоб заохотити покупців, викрикуємо смішні віршики. В кінці дня, коли не продав всю партію можу спустити ціну. Цього року на Херсонщину поїхало багато людей, пляжі забиті, тому залишків нема"

За день Віктор продає 30 порцій креветок. Щодня заробляє від 600 до 1000 гривень.

"Гроші витрачаємо лише на продукти для випічки. Все зароблене відкладаємо на зиму. В місяць можу заробити до 18 тисяч гривень"

Зараз ви читаєте новину «Продавці креветок на Херсонщині заробляють 600 гривень на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути