середа, 25 лютого 2015 13:34

Прем'єр розповів, як спекулянти обвалюють гривню

Прем'єр розповів, як спекулянти обвалюють гривню
Фото: business.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підозрює експортерів у масштабних спекуляціях на валютному ринку. Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

"Щодня, я перевірив з відкритих джерел, загальний обсяг купівлі-продажу іноземної валюти в середньому становить від 100 до 170 мільярдів доларів. Це означає, що валюта в країні є. І це означає, що частина валюти купувалася і купується з метою проведення спекулятивних операцій", - зазначив він.

Яценюк підозрює експортерів у великих спекуляціях на валютному ринку. "Ми неодноразово радили нашим колегам з Нацбанку взяти ситуацію під жорсткий контроль для того, щоб не виганяли валюту за кордон по так званим імпортними контрактами, нібито під придбання товарів, а потім ці товари ні за 30, ні через 60, ні через 90 днів не приходять, валюту тримають за межами країни, щоб дочекатися вищого курсу", - сказав він.

Крім того, Яценюк розкритикував ідею Нацбанку щодо тимчасового закриття міжбанківського валютного ринку.

Нагадаємо, Національний банк України ввів заборону уповноваженим банкам до 27 лютого купувати валюту за дорученням клієнтів.

З 24 лютого НБУ також ввів ряд обмежень на валютному ринку, включаючи обов'язкову перевірку імпортних контрактів на суму понад 50 тис. дол., обов'язкове оформлення акредитива для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тис. дол., а також заборонив операції з кредитування для купівлі валюти.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр розповів, як спекулянти обвалюють гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути