понеділок, 16 березня 2015 15:08

Уряд виділить мільярд на ремонт доріг

Уряд виділить мільярд на ремонт доріг
Фото: volynpost.com

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів виділити один мільярд гривень "Укравтодору" на ремонт доріг. Про це він заявив на селекторній нараді у Держкомісії з надзвичайних ситуацій.

За словами Яценюка, дороги потрібно невідкладно привести до мінімального рівня безпеки. "Ці гроші є", - зазначив він.

Крім того, прем'єр звернувся до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з проханням проконтролювати використання коштів.

"У нас десять ям записують, а на сто ям списують. Це треба змінити", - сказа Яценюк.

В свою чергу міністр інфраструктури зазначив, що ЕБРР і Світовий банк готові виділити гроші на ремонт українських доріг.

"Вони готові виділити гроші на ремонт наших доріг, але вимагають держгарантії. Яценюк сказав, що уряд готовий надавати їх (держгарантії – ред.), - сказав Пивоварський.

Прем'єр також назвав неприпустимою ситуацію з безпекою на дорогах в України і закликав керівництво Міністерства внутрішніх справ і Міністерства інфраструктури вжити необхідних заходів для підвищення рівня безпеки на дорогах.

"Я подивився статистику – на 22% в 2014 році підвищилась смертність на дорогах. Це неприпустимо", - сказав Яценюк.

Він також закликав зробити все необхідне для того, аби в Україні не повторювались трагедії, подібні до тієї, що сталася сьогодні в Полтавській області.

"Сьогодні сталася страшна трагедія на трасі в Полтавській області. Сім осіб загинули, дев'ятьох тяжко поранено в результаті ДТП – зіткнення вантажівки з пасажирським автобусом. Обидва транспортні засоби не мали відповідної техдокументації і були переобладнані без відповідних дозволів", - сказав Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділить мільярд на ремонт доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути