четвер, 31 січня 2013 09:14

Прасолов розповів, що дасть Україні програма розвитку економіки

Прасолов розповів, що дасть Україні програма розвитку економіки
Фото: minfin.com.ua

Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки має практичну спрямованість.

Про це 30 січня на брифінгу розповів міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

При цьому він звернув увагу, що програма визначає декілька напрямів, на яких будуть зосереджені дії Уряду.

Це, зокрема, підвищення конкурентоспроможності економіки та покращення інвестиційного клімату; підтримка базових галузей, які роблять найбільший внесок у ВВП (металургійне виробництво, агропромисловий комплекс, машинобудування); забезпечення розвитку галузей, що є перспективними для малого та середнього бізнесу (зокрема, легка, деревообробна промисловості, сектор ІТ-технологій); розвиток високотехнологічних секторів, що здатні виробляти продукцію з високою доданою вартістю (авіабудування, суднобудування, ракетно-космічна галузь, фармацевтична промисловість).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держстат підтвердив: Влада спромоглася витягнути ВВП лише на 0,2%

За словами Прасолова, програма передбачає комплекс заходів, що дозволять бізнесу оновити виробничі потужності  та створювати нові підприємства, для виробництва якісної, конкурентоспроможної продукції.

Міністр запевнив, що програма буде збалансованою із реальними можливостями Державного бюджету.

"У фінальному варіанті програми залишаться лише ті завдання і заходи, які можна забезпечити фінансовим ресурсом. Це стане гарантією того, що прийнята Програма дійсно буде виконана", - цитує слова Прасолова прес-служба Мінекономрозвитку.

Разом із програмою планують схвалити деталізований план, у якому визначені конкретні заходи, строки, виконавці та ресурси, необхідні для виконання кожного із завдань, поставлених у Програмі.

Передбачено, що суттєвою підтримкою для промисловості мають стати державні закупівлі товарів та послуг у вітчизняних виробників.

Одним з головних інструментів стане Державний банк розвитку. Він буде на поворотній основі забезпечувати фінансовими ресурсами комерційні банки, які, у свою чергу, будуть видавати довгострокові кредити на виконання проектів модернізації виробництва у реальному секторі економіки.

Зараз ви читаєте новину «Прасолов розповів, що дасть Україні програма розвитку економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути