понеділок, 26 листопада 2012 17:51

Порошенко розкритикував "валютний податок"

Порошенко розкритикував "валютний податок"
Петро Порошенко: це несе величезну загрозу тінізації значної частини ринку. Фото: kmu.gov.ua

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко вважає недоцільним введення 15%-го пенсійного збору з продажу валюти фізичними особами.

"Цей законопроект вже був відхилений, і я вважаю, що це рішення було абсолютно правильним, так як на сьогоднішній день ми не можемо обтяжувати і створювати додаткові навантаження для операцій звичайного економічного характеру. Я вважаю, що це несе величезну загрозу тінізації значної частини ринку і, фактично, зниження конкурентоспроможності української економіки", - сказав він на брифінгу.

Як повідомлялося, Національний банк продовжує наполягати на введення даного збору, щоб усунути вплив спекулянтів на курсову динаміку.

Раніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що законопроекту про введення в Україні податку на продаж валюти вже немає в базі парламенту.

Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики 20 листопада запропонував відкликати законопроект про оподаткування операцій з іноземною валютою з метою його доопрацювання.Після цього Рада відклала, спираючись на рішення профільного комітету, розгляд резонансної законопроекту.

Автором законопроекту №11433 від 16 листопада 2012 року є голова комітету Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік.

Згідно з документом, до переліку платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування пропонується додати фізичних осіб, які здійснюють операції з продажу іноземної валюти за готівкову гривню. Збір буде розраховуватися за офіційним курсом гривні до іноземних валют на день здійснення операції.

У разі прийняття закон набуде чинності через 60 днів з дня його опублікування.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розкритикував "валютний податок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути