понеділок, 28 вересня 2015 12:34

Порошенко підписав закон про держзакупівлі

Порошенко підписав закон про держзакупівлі
Фото: tsn.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про державні закупівлі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус у своєму Twitter.

"Напередодні дня народження (26 вересня – ред.) президент підписав закон про держзакупівлі. Складна, потрібна реформа! Економія в рік - 50 млрд грн", - написав він.

Зазначимо, що на сайті президента наразі повідомлення про підписання закону немає.

За даними Мінекономрозвитку, новий закон підтверджує відкриття доступу до всієї інформації щодо державних тендерів, включаючи пропозиції ціни, перелік власників компаній-учасників, протокол оцінки.

Закон унеможливить навмисне блокування торгів шляхом оскарження в суді, а приймати участь у тендерах стане простіше – повну документацію повинні подавати тепер тільки потенційні переможці, а вимагати від учасників довідки, які є в публічному доступі, буде заборонено.

Закон дозволить Україні приєднатися до Угоди Світової організації торгівлі про держзакупівлі, що відкриє українським компаніям доступ до ринку держзакупівель за кордоном обсягом 1,7 трлн дол.

Закон підвищує поріг закупівель, які підпадають під його дію: для товарів – від 100 тис. грн до 200 тис. грн, для робіт – з 1 млн грн до 1,2 млн грн. Також закон скасовує зобов'язання всіх учасників подавати документи, що підтверджують право брати участь у тендері, документи подає тільки переможець.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон про держзакупівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути