пʼятниця, 19 грудня 2014 12:21

Порошенко нарешті звільнив Хорошковського і Портнова з Ради Нацбанку

Порошенко нарешті звільнив Хорошковського і Портнова з Ради Нацбанку
Валерій Хорошковський. Фото: espreso.tv

Президент Петро Порошенко звільнив членів Ради Національного банку Андрія Портнова та Валерія Хорошковського. Про це йдеться в указі президента №940 від 18 грудня, опублікованому на сайті глави держави.

Хорошковський і Портнов були членами Ради НБУ за президентською квотою з квітня 2010 року.

Членами ради за квотою Президента є Ірина Акімова, Роман Шпек, Павло Гайдуцький та Віктор Федосов.

Нагадаємо, 1 квітня Верховна Рада призначила шість членів ради НБУ за своєю квотою. До цього, 26 березня, Рада звільнила шість членів ради НБУ у зв'язку із закінченням строку їх повноважень.

Рада НБУ, згідно із законом "Про Національний банк", щорічно затверджує основні Засади грошово-кредитної політики, контролює її реалізацію, а також щорічно до 15 вересня затверджує кошторис доходів та витрат НБУ.

Нагадаємо, що в 2010-2014 роках Андрій Портнов також обіймав посади заступника глави Адміністрації президента України і радника президента Віктора Януковича. Крім того керував Головним управлінням з питань судової реформи і судоустрою. З березня 2014 року, після втечі з України, знаходиться в списку санкцій Євросоюзу.

Санкції з Портнова, швидше за все, знімуть найближчим часом, оскільки ЄС отримав письмове повідомлення з Києва про те, що правоохоронні органи України не проводять жодних процесуальних дій проти нього.

Валерій Хорошковський після обрання Януковича президентом був призначений Верховною Радою на посаду голови Служби безпеки України. У 2012 році в уряді Миколи Азарова займав пост міністра фінансів і віце-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко нарешті звільнив Хорошковського і Портнова з Ради Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути