пʼятниця, 06 березня 2015 14:09

Порошенко і Яценюк готують "кадрові чистки" в уряді - ЗМІ

Порошенко і Яценюк готують "кадрові чистки" в уряді - ЗМІ
Фото: depo.ua

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк планують звільнити дев'ятьох членів Кабінету міністрів відразу після отримання траншу кредиту МВФ.

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на джерела в Адміністрації президента та Верховній Раді.

Зазначається, що Порошенко і Яценюк вже погодили попередній список членів Кабміну, яких планують відправити у відставку після 11 березня, коли рада директорів МВФ має прийняти рішення, чи відкривати Україні нову кредитну лінію у розмірі 17,5 млрд дол.

Як пише видання, звільнити можуть віце-прем'єра з інфраструктури і транспорту Валерія Вощевського, його колегу, який відповідає за регіональний розвиток Геннадія Зубко, а також міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, міністра економічного розвитку Айвараса Абромавічуса, міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка та міністра енергетики Володимира Демчишина.

Прізвища інших кандидатів на звільнення виданню не відомі, але наголошується, що у президента є заява про звільнення за власним бажанням голови НБУ Валерії Гонтарєвої.

Прізвища потенційних новачків уряду і НБУ поки що не називають, зазначає видання. Відомо тільки те, що в Кабміні знову з'явиться перший віце-прем'єр. Попередньо на цю посаду узгоджений Ігор Кононенко, перший заступник голови фракції БПП, друг і бізнес-партнер Порошенко.

Окрім чищення Кабміну, нових керівників отримають великі держкомпанії, зокрема, "Укрзалізниця", а в деяких областях зміняться губернатори.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Яценюк готують "кадрові чистки" в уряді - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути