вівторок, 25 листопада 2014 17:18

Порошенко хоче, щоб Україні повернули місце в Раді директорів ЄБРР

Порошенко хоче, щоб Україні повернули місце в Раді директорів ЄБРР
Фото: cit.ua

Президент України Петро Порошенко закликав Європейський банк реконструкції та розвитку розглянути питання щодо повернення місця Україні в Раді директорів банку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Петро Порошенко підняв питання про відновлення місця України у Раді директорів ЄБРР, яке було втрачене у 2011 році за часів правління Віктора Януковича", - зазначено в тексті повідомлення щодо зустрічі Порошенка з делегацією ЄБРР на чолі з президентом банку Сумою Чакрабарті.

Крім того, президент України звернув увагу пана Чакрабарті на потреби відновлення інфраструктури Донбасу та наголосив, що на початку року планується донорська конференція для України.

Як зазначає прес-служба глави держави, президент ЄБРР висловив готовність допомогти в організації цієї конференції, наголосивши при цьому на важливості проведення реформ. "Для донорів та інвесторів важливо побачити втілення реформ, відхід від минулого та застосування найкращих практик", – сказав він.

Йшлося, в першу чергу, про антикорупційні реформи та реформуванні банківського сектору.

Також співрозмовники обговорили розширення співпраці в енергетичній сфері та довготермінові фінансові механізми для модернізації української газотранспортної системи.

Керуючий Директор ЄБРР з питань енергетики та природних ресурсів Ріккардо Пуліті відзначив потенціал українського енергетичного сектору і заявив, що Україна може стати великим регіональним енергетичним хабом.

Президент Порошенко, в свою чергу, запропонував ЄБРР розглянути можливість фінансової підтримки та кредитування енергетичного сектору у період реформування.

Зазначимо також, що директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер повідомив про рішення виділити 1,5 мільйона євро на рік для фінансування офісу омбудсмена, який опікуватиметься питаннями бізнесу в Україні. 

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хоче, щоб Україні повернули місце в Раді директорів ЄБРР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути