вівторок, 31 січня 2017 14:52

Під НАБУ протестували проти спроб паралізувати роботу "ОГХК"

Під НАБУ протестували проти спроб паралізувати роботу "ОГХК"
Фото: Еспресо.TV

Працівники державної "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" сьогодні пікетували НАБУ, протестуючи проти звинувачень на адресу своїх керівників. Минулого тижня Антикорупційне бюро гучно звинуватило у зловживаннях та затримало в.о. голови правління "ОГХК" Руслана Журила та ще двох менеджерів компанії.

Акцію протесту робітники титанової компанії влаштували під час прес-конференції директора НАБУ Артема Ситника. Тримали в руках плакати "6 тис. працівників: чи буде завтра зарплата?!", "НАБУ паралізує роботу підприємства, зриває приватизацію, відлякує інвесторів!" та інші, повідомляє "Gazeta".

Як пояснили мітингувальники, вони приїхали з регіонів підтримати керівників компанії, оскільки за 2 роки під їх управлінням досягнуто великих успіхів. Колись збиткова компанія стала давати державі прибуток та сплатила понад 1,7 млрд. грн. податків. "Я впевнений – ця справа сфабрикована. Прибутки зросли, наші зарплати збільшилися. Виробництво налагодилося, ми чекали міжнародних інвесторів. А тепер приватизацію можуть зірвати, такий галас підняли. І що робитимуть 6 тисяч працівників і їх сімей, якщо через НАБУ підприємство зупиниться?", - каже Федір Клименко, голова профспілки Вільногірськогогірничо-металургійного комбінату, що входить до "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії".

Раніше 6-тисячний колектив "ОГХК" звернувся до президента, прем'єра, генпрокурора із закликом не допустити знищення комбінатів, які входить до цієї компанії. В заяві наголошується на "неприпустимості повторення силового сценарію проти успішного державного підприємства, яке є монополістом з виробництва титанової сировини. Сьогодні бачимо виконання політико-економічного замовлення з боку НАБУ і САП. Мета – зрив приватизації "ОГХК" і повтор ситуації зі зривом приватизації ОПЗ, коли НАБУ обвалило вартість Одеського припортового заводу зі стартових 530 млн. дол. до нуля і майже зробило його банкрутом", говориться в заяві.

Звинувачення НАБУ на адресу своїх менеджерів колектив "ОГХК" назвав безпідставними і нічим не підтвердженими. "Діяльність "ОГХК" вигідна державі, прозора та постійно контролюється державними органами. Більш того, в 2016 році "ОГХК" успішно пройшла аудит авторитетної міжнародної фірми".

Адвокат Ігор Черезов вчора заявив про фальсифікацію справи проти затриманих менеджерів "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії". За його словами, обрання їм запобіжного заходу розглядав "ручний" суддя НАБУ Бобровников з Солом'янського райсуду Києва, який допустив ряд грубих порушень. А в суді був помічений чоловік, схожий на 1-го заступника директора НАБУ Гізо Углаву. "Було соромно за виступи високооплачуваних прокурорів САП, які вирішили, що можуть писати в клопотанні про арешт затриманих все, що їм заманеться. Так, в.о. голови правління "ОГХК" Руслана Журила знову "одружили" з дружиною, з якою він більше п'яти років у розлученні, і від імені САП "подарували" молодятам квартиру в США", - проментував адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Під НАБУ протестували проти спроб паралізувати роботу "ОГХК"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути