четвер, 30 жовтня 2014 15:43

Падіння ВВП України прискорилось до 5,1%

Падіння ВВП України прискорилось до 5,1%
Фото: dt.ua

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в третьому кварталі 2014 року зменшився на 5,1% порівняно з аналогічним періодом 2013 року, тоді як у другому кварталі падіння становило 4,7%, а в першому - 1,1%.

Про це в четвер повідомила Державна служба статистики.

За інформацією Держстату, падіння ВВП у третьому кварталі порівняно з другим кварталом, з урахуванням сезонного фактора сповільнилося до 2,1% з 3,2%, зафіксованих кварталом раніше.

Дані про номінальний ВВП України за підсумками третього кварталу не повідомляються.

Як повідомлялося,  за підсумками 2013 року зростання ВВП України було нульовим, а в 2012 році воно сповільнилося до 0,2% з 5,2% роком раніше.

Нагадаємо, що на початку жовтня Світовий банк погіршив прогноз зниження ВВП України з 5% до 8% в 2014 і прогноз на 2015 рік - зростання з 2,5% до зниження на 1%.

Проте наприкінці того ж місяця міністр фінансів Олександр Шлапак повідомив про хороші показники вересня, завдяки яким вдалося відіграти 0,6 процентного пункту падіння ВВП і повернутися до прогнозу на 2014 рік, тобто до мінус 6,5%.

Відзначимо, що падіння ВВП в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі пов'язують з військовими діями на Донбасі, через які на сході України не працює від 50 до 80 відсотків промислових підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Падіння ВВП України прискорилось до 5,1%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути