пʼятниця, 21 листопада 2014 06:40

Відтік капіталу з Росії прискорився до $28 млрд, досягнувши максимальних значень

Відтік капіталу з Росії прискорився до $28 млрд, досягнувши максимальних значень
news.mail.ru

Відтік капіталу з Росії в жовтні прискорився до 28 мільярдів доларів. Про це йдеться в презентації заступника міністра економічного розвитку Олексія Вєдєва "Сучасні проблеми і виклики економічної політики Росії", передає ТСН.

За оцінкою міністерства, відтік капіталу минулого місяця досяг максимальних значень. Минулого тижня Банк Росії підвищив свій прогноз чистого відтоку капіталу з РФ в 2014 році до 128 млрд доларів замість 90 млрд доларів, які прогнозувалися раніше. Діючий прогноз Мінекономрозвитку - 100 млрд доларів. За оцінкою міністра, чистий відтік капіталу і падіння цін на нафту негативно вплинули на динаміку курсу рубля стосовно іноземних валют. За січень-вересень цього року відтік капіталу вже склав 85,2 млрд доларів. Ціна на нафту знизилася з 106,4 долара за барель у січні 2014 року до менш ніж 80 доларів на сьогоднішній день. В результаті, з початку року рубль знецінився на 30,1% до долара і на 23,1% до євро.

Ситуація, що склалася із знеціненням курсу рубля до інших валют і обмеженнями на імпорт продовольства, позначилася на зростанні інфляції. За підсумками січня-жовтня 2014 року вона склала вже 8,3%, при цьому "1,4% з цієї цифри привнесли санкції, ще 1,6% - зростання валютного курсу". Нагадаємо, через загрозу нових санкцій рубль продовжує падати, а капітал зникати з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Відтік капіталу з Росії прискорився до $28 млрд, досягнувши максимальних значень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути