пʼятниця, 28 листопада 2014 04:10

Одеські митники за хабарі хотіли пропустити через кордон два десятки вантажівок із контрабандою

Одеські митники за хабарі хотіли пропустити через кордон два десятки вантажівок із контрабандою
timer.od.ua

В Одесі митники за хабарі пропускають через кордон контрабанду. Один із каналів переміщення товарів через митний пост в Іллічівську викрили бійці управління боротьби з організованою злочинністю. Про це повідомляє ТСН.

Лише в одній із перевірених вантажівок правоохоронці виявили незадекларованого краму на суму понад 5 мільйонів гривень - сировину для виробництва одягу та взуття, сантехніку, автозапчастини та дорогі ліки. Транспортний засіб словацької реєстрації якраз виходив з митної зони на українських державних номерних знаках. За обліковими базами ДАІ, ці номери були закріплені за іншим легковим авто.

В міліції кажуть, просили у митників надати документи і пояснення. Але їм відмовили. Тож довелося залучати прокуратуру та прикордонників, щоб таки оглянути вантажівку.

"У даний час встановлюються працівники митної служби та інші особи, які причетні до цього злочину. Також виявлені ще понад два десятки автомобілів, які чекали своєї черги на виїзд із митного посту за аналогічною схемою по вказаному контрабандному каналу", - говорить заступник начальника УБОЗ ГУМВС України в Одеській області Руслан Бірюков.

"Те, що сьогодні відбувається на Одеській митниці, це кричуще. Кричущий випадок контрабанди, випадок підвищення тарифів, випадок максимального видування грошей не в бюджет країни, а в кишені чиновників. Вантажоперевізники відмовилися їхати в Одесу, бо митниця погано працює. Плюс засилля контрабанди робить неконкурентоспроможним наш бізнес", - розповів голова ради громадської безпеки Одеси Марк Гордієнко.

Зараз ви читаєте новину «Одеські митники за хабарі хотіли пропустити через кордон два десятки вантажівок із контрабандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути