четвер, 22 вересня 2016 16:24

Новий закон про електроенергію легалізує корупцію в енергетиці

Новий закон про електроенергію легалізує корупцію в енергетиці

Фракція "Батьківщина" виступила проти проекту закону №4493 "Про ринок електричної енергії України", оскільки він запроваджує мегакорупцію на енергоринку.

Про це лідер політсили Юлія Тимошенко наголосила під час обговорення законопроекту і перед ухваленням рішення.

"Партія і фракція "Батьківщина" голосуватиме червоними кнопками і закликає не пропустити корупцію", – звернулася вона до колег і подякувала тим народним депутатам, які не підтримали цей законопроект.

Лідер "Батьківщини" також обурилася: "Цей закон про нібито "ринок газу" пройшов голосами "Опозиційного блоку". Очевидно, що це клановий законопроект".

"Корупціонери всієї країни від електроенергетики 17 років пробивали цей закон і не могли пробити, оскільки президенти і прем'єри не були самогубцями" – наголосила депутат і додала, що законопроектом "узаконюється не просто корупція, а мегакорупція в енергетичній сфері".

Тимошенко нагадала, що діючу нині в Україні "англійську" модель ринку електроенергії запровадили 2000 року. Тоді змогли припинити в країні постійні "віялові відключення", зупинити корупцію в енергетиці і розвал енергосистеми країни.

"Зараз ринок працює так: гідро, атомна, теплова за різними цінами "здаються" на оптовий енергоринок (так працює Велика Британія). Потім відпрацьовується середня ціна і за нею енергія віддається в країну. Згодом накладається вартість транспортування і складається ціна, різна для всіх регіонів, але справедлива ціна на електроенергію по всій країні, яка пропонується зараз", – пояснила політик.

Тимошенко впевнена, що в разі ухвалення урядового проекту закону "Про ринок електричної енергії України" вартість електроенергії для людей суттєво збільшиться, адже дешеву гідроенергію купуватимуть корупційні клани, а найдорожчу – теплову – поставлятимуть населенню.

Тимошенко також заявила, що не можна "кількома правильними речами в законопроекті про правильне приєднання до електромереж прикривати корупційну модель" і запропонувала "розділити все добре, що є в законі і не пов'язано з функціонуванням ринку, винести в окремі законопроекти".

Фракція "Батьківщина" голосувала проти ухвалення законопроекту № 4493 "Про ринок електричної енергії України".

Зараз ви читаєте новину «Новий закон про електроенергію легалізує корупцію в енергетиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути