пʼятниця, 20 грудня 2013 16:53

Новорічний шопінг у Польщі: що вигідно купувати і яка економія
12

Фото: Фото: Ольга Швед

З 14 грудня зі Львова до польського міста Жешува щосуботи можна поїхати у шопінг-тур.

Українці, які мають дійсну шенген-візу, можуть на один день з'їздити у торгово-розважальний центр "Millenium Hall". Вартість квитка - 150 грн туди й назад.

У Польщі зараз триває сезон розпродажів із новорічними знижками. Піку він сягне після католицького Різдва, 25 грудня.

Товари дешевші в середньому на 10-15% у порівнянні з аналогічними в Україні. В сезон розпродажів ця різниця може сягати і 40%.

"Жешув не дуже велике місто, але тут багато супермаркетів, торгових центрів. Тому ми зацікавлені, аби українці приїжджали до нас на закупи. Зробили квитки на автобус по максимуму дешеві", - розповіла генеральний директор ТРЦ "Millenium Hall" Марта Пукторак.

У Польщі вигідно купувати брендовий одяг, техніку і продукти.

"Я двічі на рік їжджу у Польщу на закупи - на різдвяні і великодні свята. Це період знижок на всі товари, розпродують сезонний одяг. Віза для студентів безкоштовна, тому вже економія. З собою взяла майже 2 тисячі гривень, все планую на одяг і взуття потратити. Багато брендів одягу у Львові немає. Наприклад, H&M, C&A, Cropp, Mohito, Mango, MaxMara, Lacoste та інші. Знижка на нову колекцію у цих магазинах зараз до 30%. Спідницю можна купити за 80-150 гривень, сукні від 150. А ще вигідніше купити ноутбук чи побутову техніку. На кордоні повертають 20% від ціни. Це податок на додану вартість", - каже львів'янка Дарина Вдовиченко.

Українці мають можливість повернути ПДВ. Для цього потрібно звернутись у відділ Taxfree-online та оформити товари в електронному вигляді. Треба зареєструвати чеки, і на кордоні митники готівкою повернуть 20% від суми покупок. Чек має бути не менше як на 200 злотих.

Зараз ви читаєте новину «Новорічний шопінг у Польщі: що вигідно купувати і яка економія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути