понеділок, 11 квітня 2016 09:17

Нафта різко здорожчала за вихідні

Нафта різко здорожчала за вихідні

Після падіння цін на нафту минулого тижня до місячного мінімуму - $37,26 за барель нафти сорту Brent, за вихідні вони відіграли позиції. Станом на 9.00 за Києвом Brent торгувалася на лондонській біржі за $41,91. Про це свідчать результати торгів.

"Позитивний настрій енергоносія підтримується, з одного боку, очікуваннями того, що на зустрічі в Досі 17 квітня всі ж буде досягнуто згоди про замороження видобутку. На ймовірність такого результату натякнули кілька представників ОПЕК, в тому ж ключі висловився і міністр енергетики РФ. Крім того, ринок порадувала й інформація про падіння комерційних запасів в США, а також ознаки подальшого зниження обсягів видобутку в Штатах. З боку щотижневих даних від Агенства енергетики США можна чекати підтримки і на майбутньому тижні, оскільки в країні починається сезон відпусток, що традиційно збільшує попит на бензинове паливо і, отже, НПЗ починають працювати на межі потужності ", - повідомила аналітик Forex club Ірина Рогова.

Експерт очікує у вівторок публікації щомісячного звіту світового попиту і пропозиції енергоносія.

"Якщо дисбаланс попиту і пропозиції продемонструє зростання, Brent може опинитися під тиском, повертаючись в район недавніх мінімумів. Але, швидше за все, аж до оголошення підсумків зустрічі найбільших нафтовидобувних країн, нафту залишатиметься в межах діапазону 37,00 - 42,50 ", - спрогнозувала Ірина Рогова.

Зараз ви читаєте новину «Нафта різко здорожчала за вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути