вівторок, 01 грудня 2015 09:50

Нафта дорожчає в очікуванні засідання ОПЕК

Нафта дорожчає в очікуванні засідання ОПЕК
Фото: korrespondent.net

У вівторок, 1 грудня, ціни на нафту зростають напередодні наради Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Як свідчать дані торгів, вранці ф'ючерси на нафту Brent подорожчали на 0,20 дол. до 44,81 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,31 дол. до 41,96 дол. за барель, повідомляє "Рейтер".

"Є реальний ризик зниження цін. Зростання споживання навряд чи буде настільки сильним, щоб почав скорочуватися надлишок нафти", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Більшість аналітиків вважають, що ОПЕК не прийме рішення про зниження видобутку, тому що зусилля організації зі збереження частки світового ринку виявилися плідними. Лідер ОПЕК Саудівська Аравія, найімовірніше, збереже обсяг видобутку, йдеться в звіті банку ANZ.

Ціна нафти WTI найближчими тижнями може впасти нижче 40 дол., якщо не почнеться сезонне зниження запасів, говориться в звіті.

Водночас котирування в Дубаї впали до мінімальних з грудня 2008 року, склавши в середньому за листопад 41,6 дол. за барель.

Що стосується споживання, виробнича активність Китаю у листопаді впала до трирічного мінімуму, а в Японії підвищилася, але залишилася на низькому рівні.

Трейдери також чекають підсумків наради Європейського центробанку, які стануть відомі в четвер. "Якщо почнуться продажі долара і покупки євро, це може підтримати ціни на нафту і навіть викликати невелике зростання", - сказав Спунер.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає в очікуванні засідання ОПЕК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути