вівторок, 13 жовтня 2015 09:55

Нафта оклигує після вчорашнього обвалу

Нафта оклигує після вчорашнього обвалу
Фото: tsn.ua

У вівторок, 13 жовтня, світові ціни на нафту слабо зростають після різкого зниження напередодні на даних про підвищення рівня видобутку в ОПЕК.

Як свідчать дані торгів, вранці вартість листопадових ф'ючерсів на суміш Brent зросла на 0,02% - до 50,62 дол. за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,81% - до 47,48 дол. за барель.

Згідно жовтневій доповіді ОПЕК, у вересні організація продовжила збільшувати видобуток нафти — на 0,11 млн барелів на день, до 31,57 млн барелів. Таким чином, ОПЕК знову перевищила власну заявлену квоту по видобутку в 30 млн барелів на день.

Частка ОПЕК у світовому видобутку у вересні склала 33,5% проти 33,3% в попередньому місяці.

Повідомлення організації призвело до зниження цін на нафту. Аналітики вважають, що перенасичений ринок і прогнози повільного глобального економічного зростання не віщують нічого доброго попиту на нафту.

"Ми очікуємо, що ціни на нафту покажуть лише скромні поліпшення протягом наступних шести місяців, перш ніж умови зможуть підтримати стале відновлення у другому кварталі 2016 року", - цитує агентство Франс Прес аналітиків Barclays.

Зараз ви читаєте новину «Нафта оклигує після вчорашнього обвалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути