понеділок, 29 серпня 2016 09:26

Нафта дешевшає на впертості Саудівської Аравії

Нафта дешевшає на впертості Саудівської Аравії

Ціни на нафту впали в понеділок під час азіатської сесії, оскільки Саудівська Аравія посилила побоювання інвесторів, заявивши, що не бачить потреби масштабних заходів із боротьби з надлишковою пропозицією. На Лондонській біржі ICE Futures Exchange нафта марки Brent з поставкою в жовтні подешевшала на 1,16%, до $49,57 за барель. На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в жовтні впали в ціні на 1,22%, до $47,06 за барель.

Про це повідомляє Investing.com.

За повідомленнями Reuters, в четвер міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив в інтерв'ю новинному агентству, що не бачить ніякої потреби в "істотному втручанні" у ситуацію на ринку нафти.

Заява аль-Фаліха зіграла важливу роль напередодні неформального саміту Організації країн-експортерів нафти в Алжирі в кінці наступного місяця, на якому провідні виробники чорного золота ймовірно обговорюватимуть можливе заморожування обсягу видобутку нафти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали споживати менше бензину

Трейдери також оцінюють вірогідність підвищення ставок на вересневому засіданні Федеральної резервної системи США через нещодавні заяви двох високопоставлених чиновників центрального банку.

Підвищення процентних ставок у США часто викликає посилення долара, що збільшує вартість нафти для трейдерів, які торгують в інших валютах.

Аналітики і трейдери сумніваються в тому, що саміт ОПЕК призведе до якихось істотних заходів щодо зменшення надлишкової пропозиції нафти.

Цьогоріч спроба домовитися про спільне заморожування обсягу видобутку нафти провалилася, бо Саудівська Аравія відмовилася укладати угоду, якщо в ній не братиме участі Іран, позначивши складності у відносинах політичних суперників.

Трейдери продовжують стежити за ознаками відновлення обсягів бурової активності в США. За даними компанії Baker Hughes, що надає послуги для розроблення нафтових родовищ, минулого тижня кількість бурових установок в США не змінилася, залишившись на рівні 406. Доти вона збільшувалася 8 тижнів поспіль.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає на впертості Саудівської Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути