середа, 28 січня 2015 09:53

Нафта дешевшає через зміцнення долара

Нафта дешевшає через зміцнення долара
Фото: 24.cv.ua

У середу, 28 січня, ф'ючерси на нафту сорту Brent подешевшали на $0,54 до $49,06 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,65 до $45,58.

Днем раніше нафта подорожчала більш ніж на 2%, оскільки долар показав максимальне падіння з жовтня, повідомляє Рейтер.

"В останні дні найбільший вплив на котирування нафти мають коливання валютних курсів... Ослаблення долара напередодні підтримало ціни", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Минулого тижня Brent торгувалася в діапазоні 48-50 дол., в основному залежно від коливання курсу долара. У середу інвестори чекають офіційних даних про запаси нафти в США.

За даними Американського інституту нафти (API), минулого тижня запаси зросли на 12,7 млн барелів до 405,1 млн барелів за прогнозу підвищення на 4,1 млн барелів.

"Більшість учасників ринку припускають, що пропозиція на світовому ринку перевищує попит, тому якщо розмір запасів істотно не зміниться, ціни на нафту будуть лише незначно коливатися", - сказав Спунер, додавши, що рівень підтримки для Brent - 47,60 дол. за барель.

Банк Credit Suisse знизив прогноз середньорічної ціни Brent на 2015 рік до 58 дол. за барель з 75 дол., а на 2016 рік - до 76 дол. до 80 дол.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає через зміцнення долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути