понеділок, 30 березня 2015 10:06

Нафта Brent впала нижче $56 за барель

Нафта Brent впала нижче $56 за барель
Фото: korrespondent.net

У понеділок, 30 березня, світові ціни на нафту знижуються, незважаючи на кризу в Ємені. Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 6.30 за київським часом вартість травневого ф'ючерсу на нафту марки Brent знижувалася на 0,76% - до 55,98 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,64% - до 48,07 долара за барель.

З четверга в Ємені проходить міжнародна військова операція, в якій бере участь ряд арабських країн на чолі з Саудівською Аравією.

Коаліція продовжує наносити авіаудари по військових об'єктах і позиціях шиїтських повстанців-хусит, які в січні захопили урядові установи в Сані і змусили президента з урядом піти у відставку.

"Є велика ймовірність того, що погіршення ситуації в Ємені може призвести до порушення поставок нафти в регіоні Перської затоки. На даний момент ціни на нафту падають, але якщо ситуація не зміниться, то динаміка може змінити напрямок", - повідомив агентству France-Presse ринковий аналітик CMC Markets Ніколас Тео.

Зміцнення долара до світових валют також дещо тисне на вартість нафти.

Зараз ви читаєте новину «Нафта Brent впала нижче $56 за барель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути