пʼятниця, 27 липня 2018 16:11

Назвали міста, які під загрозою залишитися без опалення

Назвали міста, які під загрозою залишитися без опалення
Щоб отримати дозвіл на покупку блакитного палива, рівень оплати повинен бути не менше 90%. Фото: UkrMedia

Частина українських міст може залишитися без опалення.

Щоб отримати дозвіл на покупку блакитного палива, рівень оплати повинен бути не менше 90%, а в деяких містах - менше 60%, повідомляє "Обозреватель".

Ризик провалу опалювального сезону - в Коцюбинському Київської області, Смілі Черкаської області і Шепетівці Хмельницької області. Небезпечна ситуація також в Запоріжжі, Кривому Розі, Харкові. Ризик залишитися взимку без газу і в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вистачає на мільярдні премії" - у столиці потролили Нафтогаз

"Загальна картина покращилася. Розрахунки виросли на 4 відсотки, але ситуація залишається досить критичною. Коли у вересні підприємства повинні будуть отримати номінацію, то стан розрахунків має бути 90 відсотків. У нас є ті, хто рухаються попереду і є відстаючі. І у мене виникають питання, як вони отримуватимуть дозволи", - каже віце-прем'єр Геннадій Зубко.

Заборгованість постачальників - 23 млрд грн. Уряд, щоб не допустити зриву запуску опалювального сезону, дозволив їм реструктуризувати частину боргів. Цією можливістю скористалися не всі компанії.

15 червня Київтеплоенерго звернулося до Господарського суду Києва із позовом до НАК "Нафтогаз України" про визнання укладеними договорів про постачання природного газу. У свою чергу Нафтогаз подав зустрічний позов.

Зараз ви читаєте новину «Назвали міста, які під загрозою залишитися без опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути