пʼятниця, 22 серпня 2014 21:48

Нацбанк розраховує стабілізувати курс гривні адмінзаходами і кредитами МВФ

Нацбанк розраховує стабілізувати курс гривні адмінзаходами і кредитами МВФ
Валерія Гонтарева Фото: gordonua.com

Триваюче падіння курсу гривні викликане панічними настроями у зв'язку з війною на сході країни. Однак збільшення нормативу обов'язкового продажу валютної виручки з 50% до 100% з посиленням нагляду та отримання кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ) повинні стабілізувати ситуацію. У цьому запевняє глава Національного банку Валерія Гонтарева.

"Наші адміністративні заходи, які ми зараз застосовуємо, я думаю, нам допоможуть стабілізувати ситуацію", - сказала вона в коментарі, поширеному прес-службою центробанку в п'ятницю ввечері.

Глава Нацбанку висловила упевненість, що МВФ 29 серпня схвалить виділення Україні другого траншу кредиту stand by на суму близько $1,4 млрд, і ці кошти надійдуть в Україну одночасно з $0,5 млрд кредиту Світового банку, надання якого було затверджено на минулому тижні.

Водночас Гонтарева підкреслила, що НБУ готовий продовжити впливати на ринок і ринковими методами через інтервенції на підтримку гривні.

"Цілком чітко заявляю ще раз, що Нацбанк виходив на ринок і далі буде дивитися на ситуацію і використовувати свій ринковий інструментарій через інтервенції з продажу валюти на ринок", - сказала глава НБУ.

Як повідомлялося, офіційний курс гривні в п'ятницю досяг історичного мінімуму 13,365434 грн/$1, а на міжбанку котирування національної валюти до кінця торгів опустилися до рівня 13,50/13,70 грн/$1.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк розраховує стабілізувати курс гривні адмінзаходами і кредитами МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути