середа, 29 січня 2014 18:59

На українсько-російському кордоні знову затримуються українські товари - ФРУ

На українсько-російському кордоні знову затримуються українські товари - ФРУ
Фото: zaholovok.com.ua

28 січня 2014 року в результаті запровадження Федеральною митною службою Росії профілів ризику, продукція з України підлягає детальному митному огляду. Процедура посиленого митного контролю застосовується до харчових продуктів, продукції машинобудування, металу і торговельного устаткування. Ці заходи приводять до затягування термінів постачання товарів російським клієнтам.

Про це повідомляє прес-служба Федерації роботодавців України.

"При митному оформленні продукцію вивантажують з вантажівок і залізничних вагонів, зважують, перевіряють сертифікати відповідності. Митні органи Росії вимагають від власників вантажів платити додаткові умовні мита у розмірі 5-40% від вартості товарів", - повідомили у федерації.

ФРУ проводить консультації з Російським союзом промисловців і підприємців і посольством України в Російській Федерації щодо можливості відновлення звичайного режиму експорту українських товарів до Росії. Про це повідомив Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов, який зараз проводить робочі зустрічі у Москві.

"Під час консультацій будуть напрацьовані пропозиції щодо можливості відміни профілів ризику щодо українських товарів", - йдеться у повідомленні.

"Ускладнення митних процедур відчуває як український, так і російський бізнес. Через запровадження профілів ризику російські підприємства отримуватимуть законтрактовану в Україні продукцію з великими затримками. Тому у швидшому відновленні звичайного режиму імпорту українських товарів до Росії зацікавлений бізнес обох країн", - резюмував Глава ФРУ Дмитро Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «На українсько-російському кордоні знову затримуються українські товари - ФРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути