середа, 15 серпня 2018 08:15

На 20% дешевше: експерт про ціни у Польщі та в Україні

На 20% дешевше: експерт про ціни у Польщі та в Україні
Кавун на ринку "Столичний" в Україні коштує 4,6 грн/кг. На польському ринку — 16,7 грн/кг. Фото: prom.ua

В Україні овочі та фрукти коштують на 20% дорожче, ніж у сусідній Польщі.

"На столичних оптових ринках в Україні та Польщі – "Столичний" та "Броніше" порівняли ціни на найпопулярніші влітку овочі та фрукти. Так, у Києві лише 6 найменувань продуктів можна купити дешевше, ніж у Польщі. Один товар коштує однаково та 8 позицій у сусідів дешевші", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Кавун на ринку "Столичний" в Україні коштує 4,6 грн/кг. На польському ринку — 16,7 грн/кг. Кабачки українці купують у середньому по 6 грн/кг, а поляки — по 14 грн/кг.

"Капуста та яблука на ринку Києва коштують 6 гривень за кілограм. У Варшаві за кілограм капусти потрібно заплатити 6,4 гривень, а яблук - 9,4 гривень. 12,5 гривень за кілограм огірків і 27,5 гривень за кілограм винограду доведеться заплатити в Україні. У Польщі огірки продають по 14,2 гривень, а виноград – 28,4 гривень", - каже Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де продають найдешевше та найдорожче м'ясо

Помідори як в Україні, так і Польщі продають по 6 грн/кг. Водночас на польському ринку дешевша картопля — 5 грн/кг, буряк – 5,7 грн/кг, кріп – 6,4 грн/кг, цибуля – 6,7 грн/кг. Менше коштують сливи — 7 грн/кг, морква – 12,4 грн/кг, салат – 26,6 грн/кг і петрушка – 35,5 грн/кг.

"У Києві молоду картоплю продають по 5,5 гривень за кілограм, цибулю – по 7 гривень, буряк – по 7,5 гривень, сливи – по 10 гривень. Морква коштує 15 гривень за кілограм, петрушка та кріп — 50 гривень і салат – 60 гривень за кілограм", - говорить експерт.

В Україні протягом останніх 4 місяців найбільше подешевшали гречка та цукор. Подорожчали макарони, пшоно. Гречка подешевшала на 12%, а цукор – на 3%. Усі інші продукти за чотири місяці стали дорожчими: олія соняшникова – на 2%, рис і манка – 3%, борошно, макарони і ячна крупа – на 7%. Пшоно додало до ціни 19%.

Зараз ви читаєте новину «На 20% дешевше: експерт про ціни у Польщі та в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути