середа, 22 жовтня 2014 11:31

Moody's знизило рейтинги Москви, Санкт-Петербурга і трьох держкомпаній

Moody's знизило рейтинги Москви, Санкт-Петербурга і трьох держкомпаній
Фото. vsegdavteme.org

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги Москви і Санкт-Петербурга до "Ваа2" з "Ваа1" з негативним прогнозом

Зниження рейтингу російських міст пов'язане з пониженням 18 жовтня кредитного рейтингу Росії з рівня "Baa1" до "Baa2", передає РИА Новости.

"Обидва міста схильні до ринкових ризиків і погіршення операційним умов", - відзначає агентство.

Крім того, агентство знизило рейтинги ДУП "Водоканал Санкт-Петербурга" і ТОВ "Водоканал-Фінанс" до "Ваа3" з "Ваа2", а також ВАТ "Західний швидкісний діаметр" до "Ва1 з "Ваа3" також з негативним прогнозом.

Крім того, 21 жовтня Moody's погіршило до негативного зі стабільного прогнози за рейтингами Башкирії, Татарстану, Ханти-Мансійського автономного округу - Югри, Самарської області, Чувашії, Красноярського краю, Республіки Комі, Омської області, Нижегородської області, міст Краснодар, Омськ, і Волгоград, підтвердивши їх рейтинги.

Рейтинги Краснодарського краю, Бєлгородської області, Вологодської області підтверджено з негативним прогнозом, а Московської області і Республіки Мордовія - зі стабільним.

Зазначимо, агентство Fitch також повідомило про те, що фінансова ситуація в регіонах Росії значно погіршилась через санкції Заходу.

Нагадаємо, що агентство Moody's знизило рейтинги семи найбільших російських банків."Ощадбанк", "ВТБ Банк", "Газпромбанк", "Россельхозбанк", Агентство іпотечного житлового кредитування, "Зовнішекономбанк", а також "Альфа-Банк" опинилися у списку з низьким рейтингом і негативним прогнозом.

Зараз ви читаєте новину «Moody's знизило рейтинги Москви, Санкт-Петербурга і трьох держкомпаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути