субота, 08 грудня 2012 13:41

Moody's понизило рейтинги багатьох українських банків

Moody's понизило рейтинги багатьох українських банків
Негативний прогноз по боргових і депозитних рейтингах відповідає негативному прогнозу відносно боргових рейтингів України. Фото: expert.ru

Міжнародне рейтингове агентство Moody's понизило рейтинги низки українських банків у зв'язку із зниженням 5 грудня рейтингу державних облігацій України - з "B2" до "B3" з негативним прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Так, рейтинг кредитоспроможності "Приватбанку" був встановлений на рівні В2, "OTP Банку" - на рівні В3, "Укрексімбанку" - на рівні В3, "Райффайзенк Банк Авалю" - на рівні В3, дочірнього банку "Сбєрбанку Росії" - на рівні В3, "Першого українського міжнародного банку" - на рівні В3, банку "Південний" - на рівні В3, "Ощадбанку" - на рівні В3, "Кредит Дніпро Банку" - на рівні В3, "Промінвестбанку" - на рівні В3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Moody's знизило рейтинги трьом великим українським банкам

Наголошується, що рейтинги "VAB Банку" і банку "Фінанси і кредит" вже знаходилися нижче за рівень В3. Рейтинг "Райффайзен Лізинг Аваль" визначається рейтингом материнського "Райффайзенк Банк Аваля". Прогноз по рейтингу "Укрінбанка" оголошений негативним.

Як повідомило агентство, перегляд рейтингів банків не пов'язаний з результатами їх діяльності і є технічною процедурою, продиктованою глобальною методикою оцінки фінансових інститутів. Згідно з цією методикою, індивідуальні рейтинги кредитоспроможності більшості банків в світі повинні знаходитися на рівні або нижче за рівень суверенного рейтингу країни, в якій вони розташовані.

Негативний прогноз по боргових і депозитних рейтингах відповідає негативному прогнозу відносно боргових рейтингів України.

Зараз ви читаєте новину «Moody's понизило рейтинги багатьох українських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути