вівторок, 20 грудня 2011 09:11

Міністри фінансів телефоном домовилися виділити МВФ 150 мільярдів євро

Міністри фінансів телефоном домовилися виділити МВФ 150 мільярдів євро

Міністри фінансів країн єврозони за підсумками телефонної конференції, що відбулася 19 грудня, ухвалили рішення додатково внести до Міжнародного валютного фонду (МВФ) 150 млрд євро.

Питання про внесення коштів до фонду також всіма країнами-членами ЄС відклали.

Президент Єврогрупи Жан-Клод Юнкер в заяві за підсумками конференції повідомив, що Велика Британія, яка не входить до єврозони, ухвалить рішення про свій внесок у МВФ початку майбутнього року в рамках "Групи 20".

"ЄС вітало б участь у підтримці Фонду з боку членів G20 та інших фінансово стійких членів МВФ, щоб забезпечити глобальну фінансову стабільність шляхом збільшення ресурсів МВФ", - заявили також міністри за підсумками переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Табачника витратять 5 мільйонів на рекламу української освіти в Азії та Африці

Спочатку передбачалося, що внесок країн-членів єврозони, який здійснюється на підставі двосторонніх угод, буде відразу ж доповнений ще 50 млрд євро від країн ЄС, що не входять у валютний союз, в тому числі від Великої Британії.

Однак Лондон вважає, що таке рішення має ухвалюватися на міжнародному рівні; інші ж країни ЄС спочатку повинні провести це рішення через національні парламенти.

Збільшення ресурсів МВФ дозволить організації в разі необхідності збільшити антикризову фінансову продержку окремих країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейська криза опустила ціни на какао до мінімуму за 3 роки

Як повідомляє The Wall Street Journal, країнам єврозони в понеділок, 19 грудня, не вдалося ухвалити рішення про збільшення фонду фінансової стабільності вище рівня в 500 млрд євро, а також фіналізувати план створення European Stability Mechanism, постійного механізму фінансової допомоги, який повинен бути запущений в майбутньому році.

Під час саміту ЄС, що завершився 9 грудня, європейські лідери домовилися про виділення МВФ додаткових коштів у розмірі 200 млрд євро. Це дозволить Фонду за необхідності активніше взяти участь в боротьбі з борговою кризою в єврозоні, а також закликали інші країни зробити "паралельні внески".

Зараз ви читаєте новину «Міністри фінансів телефоном домовилися виділити МВФ 150 мільярдів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути