середа, 18 травня 2016 10:12

Міністр пообіцяв нові матраци, подушки і туалети в потягах

Міністр пообіцяв нові матраци, подушки і туалети в потягах

Нові потяги із сучасними санвузлами і чистою постільною білизною обійдуться в мільярди гривень, однак Міністерство інфраструктури має намір крок за кроком йти до цього. Про це заявив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян.

Про це пише "Сегодня".

"Туалети потрібно міняти. На жаль, мало хто знає, але вакуумних туалетів європейського зразка у нас одиниці. Вони є в "Інтерсіті", в окремих потягах далекого прямування. Все інше - дірка на колію. Це потрібно міняти, але доведеться фактично вирізати це приміщення і вставляти абсолютно нове модульне. А це великі фінансові витрати. Ремонт усіх вагонів - ще більші гроші. Будемо крок за кроком до цього йти", - запевнив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці готові оновлювати Укрзалізницю

Мінінфраструктури провело переговори з "Південно-Західною залізницею", яка пообіцяла протягом двох найближчих місяців повністю поміняти матраци, подушки і забезпечити пасажирів новою постіллю, за словами Омеляна.

"Якщо ми хочемо мати нові потяги, - це мільярди, яких зараз немає ні у держави, ні в Укрзалізниці. З цієї ситуації можна виходити по-різному: це і лізинг, і спільне виробництво, і державно-приватне партнерство. Ми розглядаємо всі варіанти. Але починаємо з дрібних речей", - зазначив посадовець.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пообіцяв нові матраци, подушки і туалети в потягах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути