пʼятниця, 15 червня 2018 14:08

Міністр пояснив, чому українці почали економити газ

Міністр пояснив, чому українці почали економити газ
До 2022 року Україна може скоротити споживання газу ще на 5 млрд кубів - до 13 млрд куб. на рік. Фото: Укрінформ

В Україні з 2014 по 2018 рік на 5 млрд кубометрів скоротилося споживання газу.

"Соціальні нормативи поступово наближаються до норм фактичного споживання. За останні чотири роки споживання газу скоротилося на 5 мільярдів кубометрів у рік. Ця цифра спростовує твердження, що система субсидій не спонукає людей до економії", - заявив міністр соцполітики Андрій Рева, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купують автомобілі за 700-800 тисяч гривень, а заплатити за комунальні послуги не можуть — Віталій Музиченко

За даними Кабміну, споживання газу 2017 року становило 18 млрд куб. Водночас до 2022 року Україна може скоротити споживання газу ще на 5 млрд куб. - до 13 млрд куб. у рік.

"До кінця 2018 року Україна зможе забезпечити всі потреби населення газом власного видобутку. У 2017 році країна здобула більше 20 мільярдів кубометрів блакитного палива. Щоб відмовитися від імпорту газу, Україні потрібно добувати по 27 мільярдів кубометрів газу щороку", - зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

На травень 2018 року середня митна вартість імпортного природного газу при ввезенні на територію України становить $260 за тисячу кубометрів. Це близько 6,8 тис. грн. У травні імпортний газ коштував на 16,1% дешевше, ніж місяцем раніше. У квітні його ціна становила $309,9 за тисячу кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, чому українці почали економити газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути