вівторок, 04 березня 2014 20:02

Мільярдери Росії і України втратили на біржі 13 мільярдів доларів

Мільярдери Росії і України втратили на біржі 13 мільярдів доларів
Фото: xvatit.com

Російські та українські мільярдери втратили в цілому 12,8 мільярда доларів в ході торгової сесії 3 березня, повідомляє Bloomberg. Найбільші збитки понесли Геннадій Тимченко і Леонід Міхельсон. Вони разом збідніли на 3,2 мільярда доларів через обвал акцій "Новатека", основними акціонерами якого вони є, на 18 відсотків.

Втрати Володимира Лісіна, співвласника Новолипецького металургійного комбінату, склали 1,2 мільярда доларів. 960 мільйонів позбувся президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов, а найбагатша людина України Рінат Ахметов втратив  700 мільйонів доларів.

Обвал котирувань на Московській біржі та інших фондових майданчиках стався через рішення Ради Федерації Росії наділити президента Володимира Путіна правом на введення військ на Україну. Індекс ММВБ впав на 11 відсотків.

За підсумками наступної торгової сесії 4 березня котирування відіграли приблизно половину своїх втрат. Так, індекс ММВБ піднявся на 5,3 відсотка, а показник РТС - на 6 відсотків.

В цілому 300 найбагатших людей світу втратили за один день 44,4 мільярда доларів. Наприклад, статок одного із засновників Microsoft Білла Гейтса знизився на 527 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдери Росії і України втратили на біржі 13 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути