середа, 25 квітня 2018 14:08

Міжнародні тютюнові компанії ухиляються від сплати податків на сотні мільйонів - Козловський

Міжнародні тютюнові компанії ухиляються від сплати податків на сотні мільйонів - Козловський
Власник Львівської тютюнової фабрики Григорій Козловський розповів, як міжнародні тютюнові компанії ухиляються від сплати податків. Фото: Григорій Козловський (прес-служба)

У ДФС є багато претензій до міжнародних тютюнових компаній, які недоплачують податки до держбюджету на сотні мільйонів доларів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів власник Львівської тютюнової фабрики Григорій Козловський.

"Зокрема, Джей Ті Ай в 1998 році нарахували великі штрафи - багатомільйонні. "Філіп Морріс" повинен зараз заплатити 630 мільйонів гривень штрафів - і вони судяться, першу інстанцію вже програли. Питання недоплачених податків до бюджету з боку великих транснаціональних компаній залишається відкритим" , - розповів він.

Григорій Козловський впевнений, що міжнародні концерни постійно завищують ціни на свою продукцію, не дуже обирають методи ведення бізнесу і цим дійсно шкодять нашій економіці.

"Маніпуляція законами триває! Зараз ДФС ініціює введення так званого фіскального механізму, який знову призведе до збільшення цін на сигарети на 20-30%. Незважаючи на ініціативу чиновників щодо держрегулювання цін, у виграші буде не бюджет України, а знову-таки великі мультинаціональні компанії. При цьому виробники дешевих сигарет просто перестануть існувати", - стверджує Козловський.

Нагадаємо сьогодні, як повідомляють експерти і ЗМІ, Міністерство фінансів в інтересах міжнародних тютюнових корпорацій розробило законопроект, який призведе до фактичного встановлення мінімальних цін на сигарети на рівні 26-27 грн. Якщо закон приймуть, українські виробники будуть позбавлені своєї єдиної конкурентної переваги - ціни, їм загрожуватиме банкрутство.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні тютюнові компанії ухиляються від сплати податків на сотні мільйонів - Козловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути