вівторок, 17 листопада 2015 13:22

Між Україною та Болгарією відновлять пряме сполучення

Між Україною та Болгарією відновлять пряме сполучення
Фото: business-tv.com.ua

Болгарія та Україна відновлять пряме залізничне й авіаційне сполучення.

Про це йшлося на двосторонній зустрічі міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з міністром транспорту, інформаційних технологій та зв'язку Болгарії Івайло Московски у Софії 13 листопада, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Зазначається, що Пивоварський розповів болгарському колезі про те, що на сьогодні залізничне сполучення між Києвом та Софією забезпечується з пересадкою на станції Будапешт, через відміну безпересадкового вагону, що курсував у складі поїзду Москва - Софія.

"Міністр висловив сподівання, що активна робота, яка наразі проводиться залізничними адміністраціями Румунії, Болгарії та Молдови, дасть змогу відновити курсування безпересадкових вагонів УЗ сполученням Київ - Софія на 2016/2017 рік", - повідомило відомство.

Сторони домовилися опрацювати це питання на рівні залізничних адміністрацій та забезпечити сполучення між двома столицями вже найближчим часом.

Окрему увагу приділили відновлення прямого авіасполучення. Болгарська сторона ще раз підтвердила готовність до повної лібералізації авіаперевезень між країнами та привітала плани української компанії розпочати регулярні рейси Київ – Софія – Київ у грудні цього року з частотою три рейси на тиждень.

При цьому Московски підтвердив, що Софійський аеропорт створить привабливі умови для роботи української авіакомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Між Україною та Болгарією відновлять пряме сполучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути