четвер, 31 січня 2013 09:26

Металургам відшкодували найбільшу суму ПДВ - Міндоходів

Металургам відшкодували найбільшу суму ПДВ - Міндоходів
Фото: lviv.tv

Підприємства металургійної галузі у 2012 році отримали 18,4 млрд грн відшкодовання ПДВ, що становить понад 40% загальних виплат.

Як повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів, металурги стали найбільшими споживачами бюджетного відшкодування ПДВ.

Крім того, зазначили у Міндоходів, майже по 4 млрд грн сплачено представникам галузі машинобудування та аграріям-зернотрейдерам. Також значні суми мають виробники мінеральних добрив (1,5 млрд грн) та підприємства торгівлі (2,1 млрд грн).

"При цьому за минулий рік питома вага виплат, здійснених в автоматичному режимі, зросла з 37% до 50%. Найбільше зростання "автомату" досягнуто у сільському господарстві – зернотрейдерам у такий спосіб сплачено вп'ятеро більше, ніж у 2011 році. Вдвічі зріс цей показник у торгівлі, майже в півтора рази - у машинобудуванні. Підприємства металургійної галузі отримали в автоматичному режимі на третину більше у порівнянні з позаминулим роком", - повідомили в Міндоходів.

Нагадаємо, загалом у 2012 році держава сплатила українським підприємствам 46 млрд грн відшкодування ПДВ, що перевищує заявлені платниками обсяги (43,3 млрд грн). Перевищення фактичних виплат над заявленими відбулося внаслідок погашення старих боргів.

Зараз ви читаєте новину «Металургам відшкодували найбільшу суму ПДВ - Міндоходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути