пʼятниця, 22 червня 2018 13:12

Найкращий захист національної безпеки - це створення 2 млн робочих місць для українців - Тарута

Найкращий захист національної безпеки - це створення 2 млн робочих місць для українців - Тарута
"Законопроект про національну безпеку є чистої води популізмом. У ньому про економічну безпеку, яка повинна бути основоположною, практично нічого не сказано", - народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута. Фото: InfoResist

Прийнятий Верховною Радою президентський законопроект №8068 "Про національну безпеку України", попри назву, не підвищує безпеку українців. Більш того, Головне юридичне управління парламенту нарахувало в законі 17 протиріч положенням Конституції.

З такою заявою в ефірі телеканалу NewsOne виступив народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"Законопроект про національну безпеку є чистої води популізмом. Документ дуже поспішали прийняти саме зараз - щоб керівництву України було з чим поїхати на саміт НАТО 11 липня. Українцям же користь від цього закону не є очевидною. На резонне питання: як покращиться щоденне життя громадян, цей законодавчий акт не відповідає. А про економічну безпеку, яка повинна бути основоположною, в законі практично нічого не сказано. Поки ми не забезпечимо насамперед економічну безпеку громадян, економічну безпеку та добробут країни, говорити про які-небудь інших види безпеки немає сенсу", - так парламентарій пояснив, чому голосував "проти" цього законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецькій області необхідно створити вільну економічну зону - Тарута

За словами Тарути, державна політика повинна бути спрямована на вирішення проблем, пов'язаних з працевлаштуванням громадян. Партія "Основа", яку представляє політик, розробила програму стрімкого економічного розвитку, яка передбачає, серед іншого, створення 2 мільйонів нових робочих місць з гідною оплатою праці.

"Партія "Основа" розробила план першочергових кроків на найближчий період після приходу до влади. Це наші зобов'язання перед людьми. Дана програма передбачає в тому числі створення 2 мільйонів робочих місць для українців і у нас є чіткий план, як цього досягти", - підкреслив лідер "Основи".

Як розповів політик, згідно з Програмою стрімкого розвитку, підприємствам, які закрилися в 2014-2018 роках, будуть створені умови для отримання довгострокових кредитів під низькі процентні ставки на відновлення виробництва. Таким чином передбачається повернути на робочі місця мільйон осіб. Крім того, передбачено спрямування ресурсів на повну модернізацію житлово-комунального господарства, доріг, промислової, аграрної, енергетичної інфраструктури. Таким чином буде створено ще мільйон нових робочих місць. Інвестиції для цього партія "Основа" має намір залучати як за кордоном, так і в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий захист національної безпеки - це створення 2 млн робочих місць для українців - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути