четвер, 03 вересня 2015 13:19

Компанія "ТРАФІГУРА" може стати новим співвласником мережі WOG

Компанія "ТРАФІГУРА" може стати новим співвласником мережі WOG

Компанія ТРАФІГУРА, що є одним з трьох найбільших світових трейдерів нафтопродуктів, металів та мінералів, має намір купити 50% акцій української компанії WOG.

Про це стало відомо кореспондентам Газета.Uaз власних джерел, близьких до ТОП-менеджменту компанії ТРАФІГУРА.

Зокрема, ТРАФІГУРА має намір придбати частку у власності мережі АЗС WOG (по різним даним оперує близько 500 станціями в Україні) та інфраструктури з реалізації пального в Україні. Чи є продаж частки Херсонського нафтопереробного заводу частиною угоди, наразі не відомо.

Переговорний процес триває понад півроку. Чи стане на заваді смерть одного з засновників компанії Ігоря Єрємєєва, поки також залишається під питанням.

Наразі сума можливої угоди не розголошується. Так само не відомо, чи йде мова про продаж частки Єрємєєва його спадкоємцями чи про продаж часток акцій всіх інших акціонерів.

Як відомо, компанія WOG входить до групи компаній КОНТИНІУМ, що належать нині покійному Ігорю Єрємєєву, Степану Івахіву, Сергію Лагуру та Петру Димінському.

За даними Газета.UaУкраїна компанія WOG у 2014р. посідала 12 місце в рейтингу найбільших українських компаній з товарооборотом понад 19 млрд.грн. При цьому компанія була №1 у списку серед інших підприємств нафтогазового сектору.

Компанія ТРАФІГУРА має у власності активи вартістю 39 млрд. доларів США, в тому числі підрозділ PUMA Energy, що оперує автозаправними станціями в 45 країнах світу з товарообігом орієнтовно 13 млрд. доларів США у 2014 р. Загальний товарообіг групи компанії ТРАФІГУРА у 2014 році склав понад 68 млрд. доларів США. Офіси компанії ТРАФІГУРА розташовані в 67 країнах світу, серед яких – Сінгапур, Женева, Москва та інші.

Нагадаємо, раніше новина про можливість приєднання до WOG нового акціонера лунала в програмі "Гроші" на телеканалі "1+1", проте в своєму сюжеті журналісти не уточнили, хто саме може придбати такий пакет української компанії.

Зараз ви читаєте новину «Компанія "ТРАФІГУРА" може стати новим співвласником мережі WOG». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути