четвер, 25 жовтня 2012 10:04

Компанії СНД будуть мати найстабільніші рейтинги в Європі в 2013 році - Moody's

Компанії СНД будуть мати найстабільніші рейтинги в Європі в 2013 році - Moody's
Moody's Investors Service: Більшість рейтингованих компаній СНД відновили фінансову стабільність. Фото: china.org.cn

Корпоративні емітенти країн СНД, крім фінансових організацій, мають найвищі шанси зберегти поточні рейтинги в наступні 12-18 місяців серед усіх інших регіонів Європи у зв'язку зі стійкістю зростання ВВП у цих країнах на тлі високих цін на сировину.

Так вважають аналітики рейтингового агентства Moody's Investors Service. Нова доповідь агентства, озаглавлена "Корпоративні емітенти СНД: огляд 2012 року і прогноз на 2013 рік" (CIS Corporates: 2012 Review & 2013 Outlook), опублікована в четвер.

"Більшість рейтингованих компаній СНД відновили фінансову стабільність в останні роки в результаті високих цін на нафту і сировину, тим самим підсиливши здатність вистояти в умовах макроекономічної слабкості та волатильності ринку в 2013 році", - заявила керівник аналітичної групи корпоративного сектора Moody's в Росії Вікторія Майсурадзе.

На 30 вересня з 71 корпоративного емітента, рейтингованих Moody's в СНД, лише 5 мали "негативний" прогноз рейтингів або були поставлені на перегляд з можливістю зниження рейтингів. За минулий рік в регіоні не були зареєстровані дефолти, і Moody's не очікує істотного збільшення числа знижень рейтингів чи інших негативних рейтингових дій чи сплеску дефолтів в СНД у найближчі 12 місяців.

Всі корпоративні рейтинги СНД підпадають під категорію "B" або вище, що має на увазі низький рівень ймовірності дефолту в короткостроковій перспективі.

За оцінками Moody's, подальше уповільнення світового економічного зростання найбільш негативно позначиться на компаніях в гірській, сталеливарної і нафтохімічній галузях.

Зараз ви читаєте новину «Компанії СНД будуть мати найстабільніші рейтинги в Європі в 2013 році - Moody's». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути